Boktips på resan – 93 – stark

Publicerat den av

Boktips på resan. Jag gillar att läsa, och jag har gärna med mig ett gäng böcker när jag reser med tåg i Europa. Ofta i fysik form, men det händer att jag “fuskar” lite och plockar med några digitalt. Aningen som ebok, eller pdf. Men de finns då i min IPad. Jag kan ju abonnera på Storytel eller BookBeat, och där få med mig ett helt bibliotek, jag har ännu inte utnyttjat den möjligheten. Hustrun har en sådan, det är dock mest ljudböcker, och hon använder det inte enbart när vi reser, utan har det på promenader hemmavid. Jag föredrar att kura ihop mig i favoritfåtöljen med en bok, fysisk sådan. Ofta köper jag mina böcker, men det uppstår då förr eller senare problem med var dessa böcker ska förvaras. Jag står nu vid ett sådant vägval, antingen köpa nu sektion på bokhyllan, eller skaffa böckerna digitalt. Nåväl, det är mitt bekymmer, jag ska inte lasta dig med detta. I stället ska du här få lite tips på vilka böcker som kan vara värda att ta med sig på resan. Och ska du “bara” ha boken som boktips på resan, överväg då en billigare och lättare pocketbok. De brukar i och för sig inte komma ut förrän långt senare, men i och med priset, så gör det inte så mycket att du glömmer boken någonstans när du läst ut den. Fördelen är att det blir lättare i resväskan. Boktips på resan.

Boktips på resan – De sju systrarna

Boktips på resan - De sju systrarna


Det första bidraget till boktips på resan är Lucinda Riley heter författarinnan, som fått ihop sju böcker i serien, som handlar om sju systrar. Hon skriver om en syster per bok. De har blivit adopterade av Pa Salt, och när han går ur tiden får systrarna var sitt brev, där de kan hitta sitt ursprung. När Pa Salt går bort, så samlas systrarna i hans hus, som då är deras uppväxtplats. Det är ju ett gigantiskt ställe, med kaffesalonger och hushållerskor, du förstår miljön. Herrgårdsmiljö. Jag tänkte faktiskt att det här är knappast något för mig, men tji fick jag. Jag ska ärligt säga att jag vet inte hur det gick till, men jag blir lite fascinerad av berättelsen, och vad som händer. Författarinnan fängslar mig, så pass att det numera ingår i min morgonrutin att efter jag läst vanliga dagstidningen vill jag ha ett eller några kapitel med i mitt fall Maia, systern som beskrivs i första boken, jodå jag har sex böcker kvar, men sommaren har knappt börjat. De övriga delarna ligger och väntar på mig. Varje bok har drygt 500 sidor, så det tar sin tid, men underhållande. Jag skulle vilja påstå att det är den ultimata serien att ha med sig på tågresan. Har du börjat läsa en bok, så har du miljön och grundberättelsen klar, sedan fylls den på med nya inleveranser. De slipper läsa in dig på en massa ytterligare miljöer och annat, du har ju redan grunden. Innan du ger dig ut på sommarens tågfärd, skaffa dig serien, då gärna som pocket, så har du trevligt sällskap, hela resan, och troligtvis en stund till. Du har fått sju böcker till boktips på resan. Glöm nu inte att njuta av utsikten också på din resa.

På slutet


Nu ska jag inte avslöja för mycket, du måste ju ha nöjet kvar. Men av bokens sista hundra sidor så har det en massa vändningar. Bel eller Isabel, som hon heter, har ju lyckats gå och bli kär i en Fransk och bli gift med en brasilianare. Och på köpet måste hon bli gravid, för så kräver societeten i Rio. Frågan är bara vem hon ska bli gravid med, kärleken eller försörjaren. Lucinda, författarinnan, avslöjar det ganska fort, men då dyker det upp nya problem, som måste lösas. Jag har just nu femtio sidor kvar ungefär, jag känner att jag måste dra igenom alla, för att få veta vad som händer och hur det egentligen får en koppling till Maia, den som första delen egentligen ska handla om. Men på femtio sidor kan det hända mycket, och det kan jag avslöja redan nu, fortsätter serien som den har börjat, då har jag mycket nöje kvar, och första delen av den här sommaren är klar vad gäller underhållning. Det blir boktips på resan.

Återkom gärna, snart.

Jag läser ju en del böcker. ibland tycker jag det är värt att ta med boken på resan, och det är exakt dessa böcker som kommer att hamna på den här sidan. Boktips på resan. Har du tips på vilka böcker jag ska läsa, ge mig tips genom formuläret nedan, så kanske jag skaffar boken och läser, gillar jag den så kommer du att hitta den här.