Hemresan för höstresan 2022

Hemresan börjar snart
Hemresan börjar snart

Hemresan på höstresan 2022

Hemresan börjar snart, från höstresan. Det här inlägget kommer att fyllas på efterhand. När jag börjar skriva sitter jag i Split, några dagar kvar innan vi börjar åka hemåt. Det ska genast sägas att det går att åka närmare vägar, men vi ville besöka några julmarknader, så då fick det bli den här vägen: Split-Zagreb-Stuttgart-Dresden-Rostock och Färjan till Visby. Det blir en resa.

2022-11-21. Vi bor på den norra delen av Split om vi har hamnpromenaden som centrum. Järnvägsstationen ligger på den södra delen, där förresten även bussar och färjor har sina hållplatser.Dagens uppgift var att skaffa sittplatser till resan mot Zagreb nästa måndag. Det var bra att vi gjorde detta. Damen i luckan, som förresten kunde utmärkt engelska, berättade att det brukade vara ganska ordentligt med folk, och att sittplatsbiljett var obligatoriskt.

Hemresan börjar snart
Hemresan börjar snart

Läser jag på tåggurun Seat61 Mark Smith, så ska resan mellan Split och Zagreb vara en av de naturskönaste i hela Balkan.Tågen ska, enligt Mark vara ICN-tåg, som liksom våra X2000 hemma lutar sig i kurvorna och därmed kan köra lite snabbare. Resan ska ta omkring sex timmar. Enligt en del andra, bland annat i en grupp på Facebook, tågsemester, så ska det vara gamla motorvagnar, med undermålig service. Vi får väl se på måndag vad som händer.

Hemresan från Split och höstresan 2022
Hemresan är snart på G
Hemresan är snart på G

Återkom gärna. Jag fyller på med bilder och händelser från vår hemresa.