Interrail Numera ganska kul

Tåg på väg… Utan Interrail.

Interrail. Hur noga följer du valutautvecklingen, eller hur mycket den svenska kronan är värd, mot Euro. Tidigare var det en ganska plågsam läsning, men nu börjar det bli ganska kul. Den senaste växlingskursen var 11,21, vilket innebär att ett Interrailkort på 10 dagar senior och 1 klass, har sjunkit med nästan 400 sek sedan i september. Jag hoppas ju att det fortsätter sjunka, och gör det så i samma takt, så kommer det ju i stort sett att bli gratis att resa i höst. Det som kan vara lite jobbigt är att svenska Interrail inte följer med i dessa sjunkande valutatider.

Deras pris ligger ännu kvar, ett kort med ovanstående kostar idag 5830. Det är alltså drygt 400 kronor mer än om du köper samma kort via interrail.eu. Knepigt. Man måste vara till sig och om sig, hela tiden. Här sparar man enkelt ett bra antal hundralappar om man väljer att betala i rätt valuta. Nu kommer du med stor sannolikhet att få betala något mer än den officiella växlingskursen, om du betalar med kort, vilket de flesta gör. Men det handlar om något litet öre per Euro, så det kan åtminstone jag stå ut med. Fördelen är att när du betalar med kort, så får du alltid den bästa kursen, om du betalar med lokal valuta. Ska du betala med svenska kronor, och låta ditt kortbolag sköta växlingen, så förlorar du direkt, de har ofta en ogynnsam kurs, sett i dina ögon. 

400 sek låter kanske inte så mycket, men lägg till en bostad, vi brukar hyra hotell eller lägenhet för kanske €2000, snabbt blir det nästan 1500 sek lägre pris i år än på senaste resan. Det börjar bli några middagar, som numera ingår i priset.