Tågluffa i Europa

Publicerat den av

Tågluffa i Europa. Detta är numera som en liten dröm, fast den med enkla medel kan bli verklighet. Du planerar, ser fram mot avresa, ger dig iväg, upplever, kommer hem, och njuter av alla goda minnen. Att Tågluffa i Europa innehåller många olika steg, alla har sin charm. Jag ska här sammanställa mina eller våra erfarenheter om att tågluffa i Europa. Läs, ta del, och se fram mot din resa.

Fontänen i Bari, Giardino Garibaldi parken. En av alla platser du når med att tågluffa i Europa
Fontänen i Bari, Giardino Garibaldi parken. En av alla platser du når med att tågluffa i Europa

Tågluffa i Europa – Planering

Tågluffa i Europa

Tågluffa i Europa. Det här är en fantastisk möjlighet som började i mitten av 1970-talet då de statliga tågbolagen i Europa kom överens om att skapa Interrail. För oss i Sverige var det bara att kliva in på järnvägsstationen, hala fram 750 sek, och få tillbaka ett papper, och en broschyr som visade hur man skulle fylla i sin resväg, och vad som gällde.

Tågluffa i Europa – Avresa

Tågluffa i Europa – Resan

Tågluffa i Europa – Resmål

Weekendresa med tåg

Bästa weekendresor med tåg. Länge har tidningarna varit fyllda med förslag på weekendresor, men då åker man flyg. Du som lagt detta färdsätt bakom dig, här kommer ett antal förslag, där du tar tåget. Ska du åka längre sträckor, så är tåget ofta långsammare, och om du ska ha en riktigt njutbar helg, så ska du kanske ta en långweekend.

Tågluffa i Europa – Efterskörden