Vilken är din bästa weekendresa?

Publicerat den av
Tågresa i Europa. Konsert med Springsteen. Perfekt weekendresa
Tågresa i Europa. Konsert med Springsteen. Perfekt weekendresa

Weekendresa med konsert!


weekendresa? Det varierar och beror givetvis på vem man frågar. För egen del skulle jag vilja uppleva något, en liten resa samt kunna finna på ett lämpligt boende för rimliga pengar.

Typisk weekendresa för migJag läste nyss att the boss, Bruce Springsteen, ska ut på turné igen nästa år. I Sverige kommer han till Göteborg, som vanligt kring midsommartid. Men nu tänkte jag slå samman några av mina önskningar på en weekendresa, och ta oss till München eller kanske Wien i stället. Där är han i slutet av Juli 2023. Jag har aldrig varit på konsert utanför Sveriges gränser, så jag vet inte hur intensiva man är på biljetter. Tittar jag på hotell under aktuell period så verkar det ännu finnas ganska mycket med ledig kapacitet och för rimliga pengar. I Göteborg är det fullkomligt slut, det redan en vecka innan man släpper biljetterna.

Besök i München eller WienMünchen har vi tidigare gjort ett kort stopp, en eftermiddag och en övernattning. Men vi, hustrun och jag, sa till varandra att hit ska vi igen. En lång weekendresa passar alldeles utmärkt. Så den staden står på listan över återkommande besök. Wien har vi aldrig besökt. Det kan aldrig gå fel i den österrikiska huvudstaden. Släpper man in en konstnär som Fredensreich Hundertwasser och låter honom skapa ett helt kvarter, dessutom kryllar staden av konstmuseer med konstnärer som Klimt, Wagner, Moser och Schiele, då kan det inte gå fel.

Biljetter till SpringsteenDet är absolut inte svårare att skaffa biljetter till Springsteens konserter i vare sig Wien, München eller sista utvägen Hamburg, än det är att skaffa biljetter till konserterna i Göteborg. Man får biljetterna via mail, och sedan är det bara att boka tåget, till en lång weekendresa, nu med en konsert av yppersta klass. Jag har preliminärt reserverat rum i de två första städerna. Skulle det inte fungera, och vi får biljetter till Hamburg, så känner vi numera den staden så pass, att vi vet var vi hittar lämpligt boende. Det känns som när vi öppnar upp för en liten resa i samband med konsert, så skapas betydligt flera möjligheter, som kan prickas av på listan, bucketlistan. Göteborg har vi besökt ett antal gånger, bland annat för tre konserter med The Boss, så där är det enbart konserten som tillfredsställer oss, och det är ju inte så illa det. Men kan vi nu få konsert, resa och upptäckten av en ny plats, tja, då är det bara att slå till, när det dessutom finns lite alternativ, så blir det ännu bättre.

Säljer han lika bra i Europa som i SverigeJag har ju tidigare bara bokat Springsteen i Sverige. Jag vet inte hur hårt trycket är på att boka honom i andra delar av Europa. Jag har sett några klipp på Youtube, där han spelar. Det verkar i och för sig lika fullsatt på dessa arenor, som det är i Göteborg. Lissabon, Leipzig, Paris, London, Stockholm, Köpenhamn, Oslo. Kanske man ska vända på detta och fråga, var har han inte varit. OK platsen behöver en lämpliga stadion som tar in kanske minst 50 000, där försvinner en del platser. Men sedan kan man nog räkna upp de flesta platser i Europa, som har haft besök av honom. Det gör det lite extra kul att försöka titta på någon konsert i någon annan plats i Europa, dit vi nu med enkla medel kan ta oss med tåg, och som egentligen bara blir en weekendresa.

Med tåg till en Weekend med SpringsteenNU har jag inte kollat vilka veckodagar det här handlar om. Jag har sett när konserten är, och lagt in några dagar innan och efter på hotellen jag reserverat. Jag får kolla senare vilka veckodagar det är, det bör man kanske göra innan man boka hotell, men å andra sidan, resans huvudmål är inplanerat, det kanske då inte blir en weekend, det kan jag leva med.